یکی از مهمترین اجزای دکوراسیون داخلی خانه ما که در طول روز با آن سر و کار داریم، سرویس بهداشتی است. حتما میدانید که این قسمت مهم در منزل شما، از وسایل مختلفی تشکیل شده است که شاید گرانترین و حائز اهمیتترین جزء آن روشویی به انگلیسی basin است. ما تصمیم گرفتیم با معرفی انواع روشویی برای کسانی که قصد خرید دارند یک راهنمای خرید جامع آماده کنیم و به شما در پاسخ به این سوال که روشویی چه مدلی خوبه کمک کنیم. (تعریف روشویی در ویکی پدیا)
در گذشته روشوییها در مدلهای محدودی تولید میشدند و متریال ساخت آنها بیش از یک یا دو جنس نبود و تقریبا همه خانهها یک مدل روشویی با تفاوتهای اندک داشتند.
اما امروزه علاوه بر جنسهای مختلف، از رنگها و طرحهای بسیار متنوعی برخوردار هستند. در این مطلب سعی میکنیم باهم با انواع آنها از نظر کاربرد، طرح و جنس، بیشتر آشنا شویم.
طرحهای روشویی به ۲ دسته کلی تقسیم میشوند که هر کدام از آنها دارای مدلهای متنوعی هستند:
نوع نصب | مدل ها | مزایا | معایب |
---|---|---|---|
روشویی پایه دار | چینی، سنگی، کابینت دار |
تنوع طرح و سایز
قیمت مناسب |
نظافت سخت تر قدیمی بودن طراحی قابل تنظیم نبودن ارتفاع |
روشویی بدون پایه | چینی، سنگی، کابینت دار |
نظافت ساده و بهداشتی تر قابلیت تنظیم ارتفاع |
قیمت بالاتر |
در ادامه با ما همراه باشید تا انواع مدل روشویی دستشویی و مزایا و معایبشان را بشناسید تا شما را در انتخاب روشویی مورد نظرتان کمک کنیم:
روشویی پایه دار
روشویی پایهدار یکی از مدلهای رایج و کلاسیک در طراحی داخلی سرویسهای بهداشتی است که بدون شک، همه ما حداقل یک بار با آن در خانههای خود یا دیگران برخورد داشتهایم، به خصوص در گذشته که این نوع طراحی بسیار محبوب بود. در این مدلها، طراحی به گونهای است که سادگی و کارایی در اولویت قرار دارند. سینک روشویی معمولاً به شکل گرد یا مستطیلی و از جنس چینی یا سرامیک ساخته میشود، که زیبایی و دوام آن را تضمین میکند.
علاوه بر این، شیرآلات و لولهها در این مدلها به صورت روکار نصب میشوند و برای حفظ هماهنگی و زیبایی، این لولهها توسط یک پایه نیمدایرهای از جنس همان سینک پوشیده میشوند. این پایه نقش مهمی در مخفی کردن اتصالات لولهها دارد و در عین حال، جلوهای تمیز و مرتب به فضای سرویس بهداشتی میبخشد.
با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی و طراحی، امروزه مدلهای جدیدتری از روشوییهای پایهدار به بازار عرضه شدهاند. این روشوییها در جنسهای مختلفی ساخته میشوند و تنوع طرحهای آنها به قدری زیاد است که هر کسی میتواند متناسب با سلیقه و دکوراسیون منزل خود، انتخابی مناسب داشته باشد.
مزایا و معایب روشویی پایه دار
اگر امکان این را ندارید که لوله و اتصالات را در داخل دیوار کار بگذارید، بهترین گزینه برای شما روشویی پایهدار است که با پایه خود تمام اتصالات را به بهترین شکل میپوشاند.
یکی دیگر از مزایای روشویی پایه دار این است که در سایزهای بسیار متنوع عرضه میشوند، حتی اگر شما کوچکترین فضا را برای نصب روشویی داشته باشید، حتما روشویی پایهدار مناسب دستشویی خود را پیدا خواهید کرد.
یکی از عیوب این مدل، معمولی و قدیمی بودن طراحی آن است. نظافت روشویی های پایه دار سخت تر از روشویی دیواری است به خصوص اگر در فضاهای عمومی از این نوع روشویی استفاده شود.
اگر شما در طراحی دکوراسیون منزل خود از جلوههای مدرن استفاده کردهاید، نمیتوانید از روشویی پایهدار در سرویس بهداشتی خود استفاده کنید.
یکی از عیوب دیگر روشویی پایهدار قابل تنظیم نبودن ارتفاع است. ارتفاع آنها معمولا در اندازه ۸۵ سانتیمتر و مناسب افراد بالغ است.
انواع روشویی پایه دار
روشویی پایه دار به سه دسته چینی، سنگی و کابینتی تقسیم میشوند.
روشویی پایه دار چینی چه ویژگی هایی دارد؟
همانطور که قبلا گفته شد همه ما با این مدل روشویی آشنایی کامل داریم؛ از دیرباز در سرویسهای بهداشتی منازل از آنها استفاده میشد که قابلیت نصب آسانی داشت و مزایا و معایب آن در توضیح روشویی پایهدار شرح داده شد.
اما در نوع چینی یکی دیگر از معایبی که وجود دارد نداشتن طرحها و رنگهای متنوع است که دایره انتخاب کمی برای مصرفکننده دارد.
همچنین چینیها نسبت به جنس سنگ از استحکام کمتری برخوردار هستند ولی یک حسن بزرگ هم دارند و آن پایین بودن قیمتشان نسبت به متریالهای دیگر است. در مقایسه با روشویی چینی با روشویی سنگی نظافت روشویی چینی راحت تر انجام می شود.
این مدل معمولا نه پیشخوانی برای قرار دادن وسایل شخصی دارد و نه جایی برای نگهداری شویندهها و وسایل بهداشتی مورد نیاز وجود دارد.
روشویی پایهدار سنگی
مدتی است که استفاده از سنگهای طبیعی برای ساخت انواع وسایل آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی مرسوم شده است. جنس سنگهای به کار رفته در ساخت روشوییها متفاوت است، سنگ مرمر نسبت به سایر سنگ ها در این نوع روشویی محبوبتر است.
تنوع طرح و رنگ در روشویی های سنگی کم است و کسانی که در زمینه دکوراسیون داخلی فعالیت می کنند و قصد استفاده از روشویی سنگی دارند کار سختی در اجرای ایده ها دارند.
از مزایای دیگر انواع سنگ روشویی میتوان استحکام و مقاومت در برابر ضربههای محکم را نام برد، همچنین با گذشت زمان رنگ خود را از دست نمیدهند؛ نظافت آنها نسبت به دیگر مدلها نیز آسانتر است.
اما در برابر این مزایا، معایبی هم وجود دارد که یکی از آنها وزن زیاد روشویی سنگی است و این مسئله نصب آنها را کمی سخت خواهد کرد. جذب آب روشویی سنگی نسبت به دیگر محصولات بالاتر است. حال به نظر شما آیا روشویی سنگی خوبه؟
روشویی پایه دار کابینتی
استفاده از کابینت در روشوییها چند سالی است که جلوه زیباتری به سرویس خانهها داده است.
در نوع پایهدار، کابینت مانند پایه برای کاسه روشویی بر روی زمین قرار میگیرد. در روشویی پایه دار کابینتی تمام لوله و اتصالات به وسیله کابینت پوشانده می شوند.
روشویی کابینتی یک نمونه روشویی سرویس بهداشتی است که مزایای زیادی دارد، بارزترین آن پیشخوانی برای نگهداری وسایل تزئینی و باکس(کمد) برای لوازم شخصی مانند مسواک و ریشتراش و... است و کمد زیرین برای نگه داشتن لوازم شوینده و... برای آنها تعبیه شده است.
دیگر مزیت این مدل تنوع بسیار طرح و سایز است، برای هر دکور و هر اندازهای که شما بخواهید طرحی وجود دارد. روشویی کابینت دار معمولا نسبت به مدل های سنگی و چینی وزن پایینی دارند و حمل و نصب آنها آسان است.
تنوع رنگ در کابین روشویی بسیار بالاست و میتوانند با کاسههای سنگی هم ترکیب شوند، هرچند بیشتر اوقات از کاسههای چینی در آنها استفاده میشود اما این بستگی به سلیقه شما و دکوراسیون سرویس بهداشتی شما دارد، پس هیچ محدودیتی وجود ندارد.
روشویی کابینتی هُلا H950
روشویی کابینتی هُلا H610 – مشکی زرد
روشویی کابینتی هُلا H900 – طوسی
اما روشویی کابینت دار معایبی هم دارد و یکی از آنها مقاومت نسبتا پایین در برابر ضربه است البته در این مورد از روشویی چینی بهتر عمل می کند. این مدلها در برابر اجسام نوکتیز هم مقاومت بالایی ندارند.
جنس روشویی به دلیل ارتباط مستقیم با آب باید ضد آب باشد که ما کابینت روشویی با جنس پی وی سی را به شما پیشنهاد می دهیم. حتما مقاله انواع روشویی کابینت دار را بخوانید که با جنس ها و طرح های مختلف این روشویی آشنا شوید.
روشویی کابینتی هُلا H900 – مشکی
روشویی کابینتی هُلا H610 – سرمه ای طوسی
روشویی کابینتی هُلا H900 – نسکافه ای
روشویی دیواری
روشویی دیواری یکی از مدرنترین و پرطرفدارترین مدلهای روشویی است که همانطور که از نامش پیداست، برخلاف روشوییهای پایهدار، هیچ پایهای روی زمین ندارد و مستقیماً بر روی دیوار نصب میشود. این ویژگی باعث میشود که فضای بیشتری در زیر روشویی در اختیار باشد و به طور کلی محیط سرویس بهداشتی بزرگتر و بازتر به نظر برسد.
در بسیاری از مدلهای روشویی دیواری، اتصالات و لولهکشیها به صورت توکار انجام میشود. این طراحی توکار به معنای آن است که لولهها و اتصالات مخفی هستند و هیچ عنصری از لولهکشی قابل مشاهده نیست. این ویژگی باعث میشود که روشویی دیواری علاوه بر کارایی بالا، جلوهای بسیار زیبا و مینیمال به فضا بدهد و مناسب برای افرادی باشد که به دنبال طراحیهای مدرن و شیک هستند.
با توجه به اینکه این مدلها نیازی به پایه ندارند، به راحتی میتوانند در ارتفاعهای مختلف نصب شوند، که این قابلیت به کاربران اجازه میدهد تا روشویی را با توجه به نیاز و راحتی خود تنظیم کنند.
مزایا و معایب روشویی دیواری
وقتی فضای کوچکی در سرویس دارید حتما بهترین انتخاب برای شما مدل دیواری روشویی است که به شما در داشتن فضای بیشتر کمک خواهد کرد. از این گذشته نداشتن پایه و باز بودن فضای زیر روشویی باعث دلبازتر شدن فضا خواهد شد و دیگر از جرم دور پایه روشویی خبری نیست و این یعنی نظافت راحتتر!
از دیگر مزایای این مدل قابلیت تنظیم ارتفاع است. فردی که کوتاهقد است میتواند ارتفاع سینک روشویی منزل خود را پایینتر در نظر بگیرد، همچنین افراد معلول بخاطر خالی بودن فضای زیر روشویی به راحتی میتوانند از آن استفاده کنند به همین دلیل روشویی دیواری در بیمارستان ها استفاده می شود.
روشویی کابینتی هُلا HD1200
روشویی کابینتی هُلا HD1001
روشویی کابینتی هُلا HD9001
انواع روشویی دیواری
این طرح هم مانند روشویی پایهدار دارای سه مدل چینی، سنگی و کابینتی است. که هر یک را توضیح می دهیم و مزایا و معایبشان را مرور می کنیم:
روشویی دیواری چینی
این مدل با توجه به جنس ساخته شده با همتای پایهدار خود مزایا و معایب مشابهی دارد که قبلا به آن پرداختیم، با این تفاوت که مدل دیواری چینی از طرحهای متنوعتری برخوردار است و بهتر میتواند شما را در طراحی دکوراسیون سرویس بهداشتی کمک کند. روشویی دیواری چینی بیشتر برای مکان های عمومی مثل بیمارستان ها مورد استفاده قرار میگیرد. نام دیگر روشویی دیواری چینی، روشویی نیم پایه است.
در حقیقت جایی که لولههای توکار ندارید و علاقهای به مدل پایهدار هم ندارید، این طرح بهترین گزینه برای شماست. در این نمونه هم می توانید قفسه یا باکس جداگانه برای قرار دادن وسایل در نظر بگیرید چون همانند روشویی کابینتی فضایی برای نگهداری وسایل ندارید.
در روشویی نیم پایه، ارتفاع پایه نصف مدل پایه دار است و کاسه روشویی روی آن قرار میگیرد. این پایه کوچک اتصالات را به خوبی پوشش میدهد و جلوه زیبایی دارد و نظافت آن مانند دیگر مدلهای دیواری آسان است.
روشویی دیواری سنگی شامل چه ویژگی هایی است؟
دراین طرح که روی دیوار نصب میشود به دلیل سنگین بودن باید از اتصالات قویتری برای نصب آن استفاده کنید تا دچار مشکل نشوید که این نکته شاید از معایب روشویی سنگی بهشمار رود ولی با در نظر داشتن جنس سنگی مزایا و معایب این مدل هم مانند طرح پایهدار آن است که قبلا به آنها اشاره شد.
روشویی دیواری کابینتی
مزایای روشویی دیواری کابینتی مانند مدل پایهدار است با این تفاوت که کابینت در طرح دیواری پایهای روی زمین ندارد و با فاصله از سطح زمین روی دیوار نصب میشود. سپس کاسه روشویی روی آن قرار میگیرد، این قابلیت باعث میشود نظافت در مدل دیواری بسیار آسانتر باشد.
روشویی کابینتی هُلا HD8500
روشویی کابینتی هُلا HD8006
روشویی کابینتی هُلا HD7007
مقاله ای درباره انواع روشویی کابینتی نوشتیم که پیشنهاد می کنم اگر به این نوع روشویی علاقه دارید مطالعه کنید و اگر قصد خرید دارید می توانید قیمت روشویی کابینتی را در سایت هوگونیک مشاهده کنید.
نتیجه گیری
انواع روشویی سرویس بهداشتی را معرفی کردیم، مزایا و معایب هر کدام را گفتیم و عکس انواع مدل های روشویی را مشاهده کردید.
نتیجه گیری با شماست که کدام روشویی با سلیقه شما هماهنگ است و مناسب فضای سرویس بهداشتی شماست. این موضوع که روشویی سنگی بهتره یا کابینتی را شما باید با توجه به نیازهای خود انتخاب کنید.
امیدواریم با تهیه این مطلب در انتخاب روشویی مناسب به شما کمک کرده باشیم. شما در حال حاضر از کدام روشویی استفاده می کنید و قصد خرید کدام مدل را دارید؟ اگر سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید و کارشناسان فروش هوگونیک در کوتاهترین زمان پاسخ خواهند داد.
سلام
ببخشید من یه سوالی داشتم میخواستم بدونم حتما لازم که آینه باکس هم از جنس pvc باشه چون میدونم اگر بجای باکس آینه pvc مدل معمولی و غیر pvc بگیرم هزینه کمتر میشه! میشه راهنمایی کنید؟
سلام مینا عزیز،
ست روشویی کابینتی و آینه به مراتب زیبایی بیشتری دارد. اگر شما به صورت کامل خریداری نکنید شاید از نظر قیمت مقرون به صرفه باشه اما جلوه ای که از یک روشویی انتظار دارد را دریافت نخواهید کرد.
موفق باشید
سلام روشویی باپایه انتخاب کردم ونمی دونم کار نصاب درست بوده یا نه سه میل زیر پایه بریده تا روشویی تراز باشه
سلام منصوری عزیز،
به هر حال نصاب روشویی کابینتی بهترین کارشناس در این زمینه است.
معمولا این کار را نمی کنند. ولی اگر دیوار و شیب زمین به شکلی باشد که روشویی کابینتی تراز نباشد، این هم راه حلی است.
سلام
روشویی شیشه ای چطوره و اینکه این روشویی ها روی میله ای از جنس الومینیوم باشه یا فلزی که در مقابل اب مقاوم باشه امکان داره؟
سلام صدیقه عزیز،
ما به شما تلفیق شیشه و پی وی سی رو پیشنهاد میکنیم که از لحاظ ضد آب بودن هم کاملا خیالتان راحت باشد.
می توانید مدل های HD1002 و HD8000 را که یک روشویی ترکیبی از شیشه و PVC است را با جستجو در سایت مشاهده کنید.
موفق باشید
HD1000 بنظر من از همه بهتره که میتونی از سینک برای تمیز کردن بغله های سینک کمک گرفت و آب سرریزی به راحتی محلی برای تخلیه داره و این خیلی مهمه.
سلام بهداد عزیز
ممنون از نظر و توجه شما، مدل HD1000 یکی از پرفروش ترین روشویی کابینتی های موجود در بازار است.
سلام و خسته نباشید
ببخشید میخواستم یه روشویی برای داخل حمام بگیرم ولی به نظر شما برای اینکه داخل حمام هست و رطوبت زیاده ودر طول زمان برای روشویی کابینتی حتی اگه از جنس pvc باشه مشکلی پیش نمیاد؟
میخواستم بدونم با توجه به شرایط رطوبتی داخل حمام روشویی کابینتی بهتره یا روشویی سنگی؟
سلام مریم عزیز
برای حمام که رطوبت بسیار بیشتر از سرویس بهداشتی است، جنس روشویی و کیفیت یراق آلات بسیار مهم است.
پی وی سی و سنگ طبیعی هر دو ضد آب هستند و به راحتی می توانید داخل حمام استفاده کنید.
در این قسمت می توانید روشویی کابینتی های مدرن و لوکس را مشاهده کنید:
https://hogonik.com/product-category/basin-cabinet/
مینا جون ی ضرب المثل انگلیسی هست که میگه من هنوز اونقدر سرمایه دار نشدم که جنس ارزون بخرم، پی وی سی بخر چون در غیر اینصورت اگه اب بخوره بهش اونوقت مجبوری عوضش کنی و هی با هزینه کم مواجه میشی و به مرور از اینه ی پی وی سی جلو میزنی
سلام حمید عزیز
بهترین جنس برای روشویی کابینتی پی وی سی است.
کاملا ضد آب و با دوام
ممنون از نظر شما
سلام ما درگیر ساختن یک سرویس بهداشتی هستیم که ابعادش مجبورمون کرده روشویی رو در ته یک راهروی با عرض ۵۷ تا ۶۰ سانت بزنیم آیا بنظرتون امکانش هست سنگی دیواری در این فضا نصب بشه ؟ و کابینت هم داشته باشه؟ والله سر اینکه جاش تنگه و کلا سخته با همسرم جرو بحث داریم
سلام مریم عزیز
یکی از مزیت های روشویی کابینتی هلا ساخت روشویی با ابعاد و رنگ مورد نظر شماست.
بعنی یک کار سفارشی مخصوص فضای شما
از قسمت منو به دسته بندی روشویی کابینتی مراجعه کنید و محصولات این برند لوکس را بررسی کنید.
موفق باشید
چند مدل روشویی پایه دار هست؟
سلام زینب عزیز
روشوییهای پایه دار به سه دسته چینی، سنگی و کابینتی تقسیم میشوند.
معایب روشویی کابینتی چیست؟
سلام نیمای عزیز
ما در مقالهای تحت عنوان “انواع روشویی سرویس بهداشتی به همراه مزایا و معایب هر کدام“، بهطور مفصل به این موضوع پرداختهایم.
معایب روشویی شیشه ای چیست؟
سلام آرزوی عزیز
از معایب روشویی شیشهای میتوان به لکهگیری و حساسیت آن اشاره کرد.
من هنوز از روشویی های قدیمی استفاده می کنم. به نظرتون ارزش داره هزینه کنم و روشویی کابینتی بخرم؟ واقعاً فرقشون زیاده؟
سلام پوران عزیز
روشوییهای کابینتی نسبت به مدلهای قدیمی امکانات بیشتری مانند فضای نگهداری وسایل و ظاهری مدرنتر دارند. اگر به دنبال بهینهسازی فضا و ظاهری زیباتر برای سرویس بهداشتی خود هستید، روشویی کابینتی میتواند انتخاب مناسبی باشد.
فکر نمیکردم روشویی ها اینقدر تنوع داشته باشن الان انتخاب برام خیلی سخت شده
سلام کایلین عزیز
انتخاب روشویی مناسب به چند عامل بستگی دارد؛ فضای موجود در سرویس بهداشتی، سبک دکوراسیون منزل و بودجه شما. پیشنهاد میکنیم قبل از خرید، نیازها و اولویتهای خود را مشخص کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
روشویی های کابینتی چوبی خیلی خوشگلن، ولی میترسم به مرور زمان خراب بشن. جنسشون ضد آبه دیگه؟
سلام دوست عزیز
روشوییهای کابینتی معمولاً از جنس PVC ساخته میشوند که مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و آب دارند. در صورتی که روشویی شما از جنس پیویسی باشد، نیازی به نگرانی از خراب شدن آن بر اثر رطوبت نخواهید داشت.
روشویی دیواری خیلی مدرن و خوشگل به نظر میاد
سلام انیدا عزیز
بله درسته، روشوییهای دیواری با قابلیت تنظیم ارتفاع، انعطافپذیری زیادی دارند البته توجه داشته باشید که نصب آن باید بهصورت محکم و اصولی انجام شود تا در برابر هرگونه فشار اضافی مقاوم باشد.
روشویی سنگی خیلی دوست دارم، ولی شنیدم تمیز کردنش سخت تره و زود به زود لکه می گیره. واقعاً اینجوریه؟
سلام پردیس عزیز
اگر بهطور منظم تمیز شوند و از مواد شوینده مناسب استفاده کنید، مشکلی از بابت لکهگیری نخواهید داشت.