دکوراسیون حمام و سرویس بهداشتی, دکوراسیون داخلی

بهترین روش‌های تمیز کردن انواع روشویی، آسان و کاربردی!

تمیز کردن روشویی

یکی از پراستفاده‌ترین وسایل هر منزل، روشویی است. با توجه به قرارگیری روشویی در سرویس بهداشتی و استفاده مکرر از آن، به خصوص برای شستشوی دست و صورت، تمیز کردن روشویی اهمیت بالایی دارد.
روشویی انواع مختلفی دارد و هر کس با توجه به طراحی سرویس‌بهداشتی خود از جنس‌های مختلف آن استفاده می‌کند. هر کدام از این روشویی‌ها با توجه به جنس خود، نحوه نگهداری متفاوتی دارند.
رعایت نکات شستشوی هر کدام، علاوه بر افزایش طول عمر باعث می‌شود زیبایی و جلای محصول پایدار باشد. اگر برای شما آسانی نظافت روشویی اهمیت بالایی داشته باشد، این راهنما می‌تواند به شما کمک کند که پیدا کنید کدام روشویی مناسب سرویس بهداشتی شماست؟
به همین منظور، برای شما آموزشی جامع برای تمیز کردن انواع مختلف روشویی آماده کرده‌ایم.

 

تمیز کردن روشویی سرامیکی (پرسلان)

امروزه، روشویی سرامیکی یکی از محبوب‌ترین انواع روشویی است. از این روشویی با تنوع طراحی و اندازه، در مراکز خرید، ادارجات و منازل استفاده می‌شود.

این روشویی ها آنتی باکتریال، ضد لک و رسوب بوده و نظافت ساده‌ای دارند. همچنین در مقابل خط و خش و آب مقاوم هستند.

برای شستشوی کامل کاسه روشویی سرامیکی می‌توانید این مراحل را انجام دهید.

  1. ابتدا با آب گرم و صابون روشویی خود را کامل بشویید تا کاملا آنتی باکتریال شود.
  2. برای لکه های آب به جا مانده در طول زمان، سطح کاسه را به مقدار خیلی کمی سرکه آغشته کنید. می‌توانید برای اثرگذاری بیشتر می‌توانید تعدادی دستمال کاغذی خیس شده با سرکه را روی سطح کاسه قرار دهید.
  3. پس از نیم ساعت، سطح کاسه را با آب و دسامال مرطوب تمیز کنید.
  4. در صورت به جا ماندن لکه یا آلودگی، از آب لیموی تازه استفاده کنید. بر روی سطح لکه آبلیمو بریزید و پس از نیم ساعت با آب و پارچه آن را کامل بشویید.
شستشوی روشویی

اما برای حفظ زیبایی و جلای آن ها در هنگام شستشو باید به این نکات توجه داشت:

  • برای شستشوی این محصولات می‌توانید از پاک‌کننده چند منظوره یا غیر ساینده استفاده کنید. کافی است پس از شستشو با این محصولات پس از مدتی روی آن آب‌گرم بگیرید.
  • برای شستشوی آن از سفیدکننده ، اسید قوی، مواد شیمیایی و ساینده استفاده نکنید! این نوع شوینده‌ها به مرور زمان لعاب روشویی شما را از بین می‌برد و زیبایی و دوام خود را از دست می‌دهد.
  • برای حفظ زیبایی و جلای محصول، مرتب روشویی خود را بشویید. به خصوص اگر در محل زندگی شما کیفیت آب از نوع سخت است.
  • برای از بین رسوبات نمکی، می‌توانید از مخلوط نصف به نصف جوهرنمک خفیف (هیدروکلریک اسید) و آب استفاده کنید. اما توجه کنید این مخلوط بیشتر از ۱۰ دقیقه روی روشویی باقی نماند.
  • برای رفع لکه آهن از روی سرامیک، از لاک‌پاک‌کن و یک پارچه و اسکاچ نرم استفاده کنید.
  • اگر از روش‌های بالا استفاده کردید و هنوز روشویی شما زرد است، از جوش شیرین براش شستشو استفاده کنید. هر چند این روش توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است به لعاب روشویی شما آسیب برساند.

برای این کار:

  1. ابتدا سطح روشویی را مرطوب کنید. سپس روی آن مقدار کمی جوش شیرین روی قسمت‌های لکه‌دار بریزید.
  2. با اسفنج نرم مرطوب به آرامی روی جوش شیرین بکشید تا به صورت گلوله‌های خمیری شود.
  3. با آب سرد کاملا جوش‌شیرین را تمیز کنید و با حوله خشک کنید.

 

روشویی چینی بهداشتی

روشویی‌های چینی بهداشتی یکی دیگر از انواع پرمصرف روشویی است. این روشویی ها نیز مانند روشویی‌های سرامیکی شستشوی ساده‌ای دارند و با قابلیت آنتی‌باکتریال، در مقابل خط و خش مقاوم‌اند.

نظافت روشویی کابینتی چینی، پیچیدگی خاصی ندارد و معمولا با شوینده‌های معمولی تمیز می‌شوند. اما برای اطمینان حاصل کردن از تمیزی ۱۰۰ درصدی روشویی‌های چینی، می‌توانید دستور العمل زیر را دنبال کنید:

  1. در مرحله اول، کاسه روشویی را با آب خیس کنید. سپس با استفاده از اسفنج نرم کف کرده به وسیله صابون ملایم یا مایع دستشویی، کاسه روشویی چینی را به خوبی تمیز کنید.
  2. بعد از شستن اولیه کاسه روشویی چینی، نقاطی که هنوز به خوبی تمیز نشده‌اند به صورت واضح مشخص می‌شوند. برای از بین بردن کثیفی و جرم این نواحی، باید از جوش شیرین استفاده کنیم. بدین منظور، جوش شیرین را روی کاسه چینی روشویی از قبل خیس شده بریزید و مدتی صبر کنید تا جوش شیرین به طور کامل اثر خود را بگذارد.
  1. در مرحله بعد با استفاده از اسفنج، سطح روشویی کابینتی را به آرامی تمیز کنید و تاثیر شگفت انگیز جوش شیرین در تمیز کردن آلودگی‌ها را به چشم خود ببینید.
  2. اگر هنوز هم خیالتان از پاکیزگی روشویی چینی خود آسوده نشده است، می‌توانید از آب اکسیژینه برای از بین بردن کامل تمامی آلودگی‌های باقی مانده استفاده کنید.

تمیز کردن روشویی چینی با نوشابه

شاید فکر کنید که تیتر بالا را اشتباه خوانده‌اید، اما این جمله کاملا حقیقت دارد! نوشابه گازدار یکی از بهترین موادی است که می‌توانید با آن روشویی چینی خود را تمیز کنید.

برای تمیز کردن روشویی چینی با نوشابه، ابتدا مقداری از نوشابه گازدار سیاه را به روی کاسه روشویی چینی بهداشتی خود بریزید و به مدت ۱۰ صبر کنید. سپس با استفاده از یک برس یا اسفنج، تمامی لکه‌های باقی مانده به روی روشویی را تمیز کنید.

برق انداختن روشویی

تمیز کردن روشویی پی وی سی

در چند سال اخیر، روشویی‌ کابینتی به دلیل طراحی مدرن و زیبا و همچنین فراهم کردن فضای کابینتی برای قرار دادن وسایل بهداشتی، به انتخاب اول خریداران روشویی تبدیل شده‌است. برای معرفی کامل انواع روشویی کابینتی و راهنمای خرید آن نیز برای شما مقاله‌ای آمده کرده‌ایم.

جنس این نوع روشویی‌ها از اکثرا از جنس پی وی سی بوده و در مقابل تماس با آب و رطوبت مقاوم‌اند.

برای تمیز کردن روشویی‌های پی وی سی، نباید از شوینده‌های قوی استفاده کنید. با وجود ضد آب بودن پی وی سی، اما در اثر تماس با شوینده‌های قوی مانند سفید کننده‌ها آسیب می‌بیند.

برای تمیز کردن روشویی پی وی سی، باید از شوینده‌های ملایمی همچون صابون یا مایع دستشویی استفاده کنید. این شوینده‌ها تاثیر زیادی در نظافت و از  بین بردن آلودگی‌های روشویی پی وی سی دارند.

همچنین تجربه نشان داده است که ترکیب آب و سرکه برای تمیز کردن روشویی موثر است و به روشویی نیز آسیبی وارد نمی‌کند.

اما اگر اصرار به استفاده از شوینده‌های قوی تر برای نظافت روشویی پی وی سی دارید، می‌توانید مقداری از آن شوینده را در نقطه‌ای دور از دید روشویی امتحان کنید. اگر آسیبی به پی وی سی در نقطه استفاده شده از شوینده وارد نشد، می‌توانید بر نظافت دیگر نقاط روشویی از آن شوینده استفاده کنید.

تمیز کردن کامل زردی روشویی سفید

نظافت روشویی سنگی

روشویی سنگی یکی از لوکس‌ترین انواع روشویی است که به علت جذابیت و جلوه‌اش طرفداران زیادی بدست آورده است. برای آشنایی بیشتر با روشویی سنگی مدرن + معرفی جدیدترین مدل‌ها می‌توانید این مقاله را مطالعه فرمایید.

نظافت روشویی سنگی به دلیل تورفتگی و ناهمواری‌هایی که در کاسه روشویی خود دارد، روش خاصی دارد.

همچنین توجه کنید که برای تمیز کردن روشویی سنگی به هیچ عنوان از شوینده‌های اسیدی استفاده نکنید. زیرا سنگ روشویی و شوینده‌هایی که بر پایه اسید هستند، با یکدیگر واکنش می‌دهند و سبب آسیب دیدن سنگ روشویی می‌شوند.

همچنین به دلیل حساس بودن نظافت سنگ روشویی، حتما قبل از استفاده از هر نوع روشویی، از با دستور العمل و مکان‌های مجاز برای استفاده از آن مطلع شوید.

روش زیر برای تمیز کردن روشویی‌های سنگی پیشنهاد می‌شود:

  • با استفاده از اسفنج یا دستمال و شوینده‌های ملایم و خنثی، سنگ روشویی را به آرامی تمیز کنید. می‌توانید از صابون‌های ملایم یا مایع دستشویی برای پاکیزه نگه‌داشتن روشویی‌های سنگی بهره ببرید.
  • یکی از بهترین انتخاب های شما برای شستشوی این نوع روشویی، استفاده از تمیزکننده مخصوص سنگ است. نحوه استفاده از این تمیزکننده‌ها متفاوت است پس حتما دستورالعمل آن را از روی آن بخوانید.
  • موقعیتی که ممکن است برای کسانی که از روشویی سنگی استفاده می‌کنند پیش بیاید، ماندن اثر لکه‌های آب بر سنگ روشویی است. این اتفاق برای روشویی‌های سنگی کامل عادی و طبیعی است. پیشنهاد می‌شود اثر لکه‌های آب را به صورت مداوم تمیز کنید، چرا که به مرور زمان پاک کردن آن‌ها سخت‌تر می‌شود.
  • برای لکه‌های سخت تر نیز، می‌توانید از جوش شیرین استفاده کنید. اما با توجه به حساس بودن لعاب این نوع روشویی، بلافاصله آن را کامل شستشو دهید و سپس خشک کنید.
  •  

تمیز کردن روشویی چوبی

خیلی کم پیش می‌آید که از روشویی چوبی یا ام دی اف در سرویس‌های بهداشتی استفاده شود. زیرا چوب و ام دی اف در مقابل تماس با آب و رطوبت مقاوم نبوده و روشویی‌های ساخته شده از این مواد، به سرعت باد کرده و از بین می‌روند.

اما روشویی‌های چوبی نیز ممکن است بنا بر سلیقه مشتری یا در مکان‌های مخصوص مورد استفاده قرار بگیرند.

برای تمیز کردن روشویی‌های چوبی، به هیچ عنوان نباید از شوینده‌های قوی اسیدی یا جرم گیرها استفاده کرد. حتی موادی مانند نوشابه، لیمو و سرکه هم ممکن است به لعاب روی روشویی‌های سنگی آسیب برسانند.

بهترین راه برای تمیز کردن روشویی‌های چوبی، استفاده از پارچه نخی نرمی است که به محلول آب گرم و صابون ملایم آغشته شده باشد.

جمع‌بندی

با راهکارهای نظافت انواع روشویی سرویس بهداشتی آشنا شدیم. همانطور که گفته شد نظافت و نگه‌داری روشویی‌ها نیازمند توجه و دقت است و شیوه نظافت هر روشویی، با روشویی دیگر متفاوت است.

اما شما با رعایت این نکات ساده و کاربردی، می‌توانید تا سال‌ها از روشویی خود استفاده کنید و روشویی شما جلا و زیبایی خود را حفظ کند.

اگر شما هم تجربه‌ای در این زمینه دارید، خوشحال می‌شویم با ما در کامنت‌ها در میان بذارید.

2 دیدگاه در “بهترین روش‌های تمیز کردن انواع روشویی، آسان و کاربردی!

  1. ناشناس گفت:

    وایتکس برای برق انداختن روشویی سنگی مناسبه؟

    1. HOGONIK گفت:

      سلام کاربر عزیز
      استفاده از وایتکس برای تمیز کردن روشویی، به مرور زمان باعث آسیب رسیدن به سطح روشویی و از بین رفتن زیبایی و جلای آن می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *